Szaunavilág – Fibula Residence Hotel & Wellness

Szaunavilág

Gőzkabin:

Hőmérséklet: 40-50 oC, Páratartalom: 100%

Élvezetes és relaxáló, már-már enyhén tudatmódosító hatású, melynek rendszeres használatával megszüntethető a mindennapi stressz, hozzásegít az izomlazításhoz, a test regenerálódásához, a bőr megtisztulásához, a belső szervek normál vérellátásához, valamint a légúti betegségek kezelésére is kiválóan alkalmas. A gőzkabin rendszeres használata segít a fogyókúrában és méregtelenítésben, a megereszkedett bőr regenerálódásában, így az bársonyosabb lehet, sőt, még a narancsbőr elleni harcban is hatékony fegyver.

Finnszauna:

Hőmérséklet: 85-100 oC, Páratartalom: 10%

Amellett, hogy kellemes időtöltés, fantasztikus hatással van testünkre.

A szaunázás serkentőleg hat anyagcserénkre, rendszeres használata immunrendszer erősítő hatású. A magas hőmérséklet arra ösztönzi a szervezetet, hogy védekezzen, így megerősödik és könnyedén megbirkózik a betegségekkel. Továbbá a hangulatunknak is jót tesz: segít a feszültség feloldásában, valamint a nyugodt alvásban.

Jégkása kút:

A hűtőfürdőzés egyik legkülönlegesebb módja, mikor testünkre aprószemű jégdarát szórunk, vagy bőrünkre dörzsöljük.  A bőrfelületet a jég hatékonyan hűti, a vérkeringést fokozza, összehúzza a bőr pórusait. Fájdalomcsillapító hatása sem elhanyagolható.

Herbárium, azaz fény- és illatterápiás szoba:

Hőmérséklet: 40-50 oC, Páratartalom: 40-55%

A színes fények hangulatra gyakorolt pozitív hatása közismert. A harmonikus életérzéshez, ellazuláshoz nyugtató zene, pihentető dallamokkal is hozzájárul.

Haloterápiás pihenőszoba, azaz sórögös -és téglás szoba:

Hőmérséklet: 40-50 oC

„Az ember arany nélkül tud élni, de só nélkül nem.” /Cassiodorus, római történetíró/

A só az az anyag a víz mellett, mely egyedülálló helyet foglal el az emberi anyagcsere folyamatokban. A konyhasó és egyéb halogén elemek alkotta sók terápiás alkalmazását haloterápiának nevezzük.

A sókabin terápiás hatását több alkalommal történő kezelést követően vesszük észre. Vízben oldott, természetes sók nélkül nem létezne gondolkodás, beszéd, izomösszehúzódás, de még mozgás sem. A víz és a só egysége szabályozza a szervezet anyagcserefolyamatait, energetizálja és aktiválja a szervezetet.

Különösen ajánlott alsó -és felsőlégúti megbetegedések, például asztma esetén.

Élményzuhany:

Szinte minden érzékszervünket célba veszi a több percig tartó program. Különböző hőmérsékletű esőfajtákkal, változó esőképekkel (ködszitálás, nagy szemű zápor, stb) a trópusi vihar keletkezését, tombolását, majd az elvonulását érzékelteti. A finom, szitáló, majd zuhogó esőt mennydörgés és villámlás kíséri, a vízbe injektált illatok pedig a friss, eső áztatta nyári illatot varázsolják a kabinba. A vihar elmúlását madárcsicsergés jelzi.

Hidegvizes zuhany:

A szaunázást a lehűlési folyamat követi. Ez az autentikus skandináv élmény része.

A hideg -vagy jegesvíz hatására felélénkül a vérkeringésünk, az erek és a véredények pedig összehúzódnak. Ezzel az immunrendszerünket eddzük, így ellenállóbbá tesszük a védekezőképességét.

Relax-szoba:

Mindenkinek jól esik néha elvonulni a többi ember közül, élvezni a csendet és a nyugalmat. Ebben segít pihenőszobánk, mely a meghitt pihenés szigete.

Flabélos:

A Flabélos egy vibrációs tréner gyors billegő mozgással, mely segítségével megelőzhetők a mozgáshiány okozta megbetegedések. Az egész testet átmozgatja a 10 perces használat során anélkül, hogy különösebben megterhelné a szervezetet. Ennyi idő alatt 45-50 perces edzőtermi munkának megfelelő izom-összehúzódást lehet elérni. Használata kevésbé terheli meg a szívet és az ízületeket, mint a futás vagy edzés.