Általános szerződési feltételek – Fibula Residence Hotel & Wellness

Lemondási feltételek

Lemondási díjak:

  • Ingyenes törlés 7 nap érkezés előtt
  • 50 % a foglalási árból , ha a foglalást törlik kevesebb mint 7 nap érkezés előtt
    • (csak érkező vendégeknek min 2023. jan. 4. vége 2023. dec. 31.)

További feltételek

1. Árak és szolgáltatások

A honlapon és egyéb tájékoztató anyagokban megjelenített árak, a hotel által megadott tájékoztató jellegű szállás- és szolgáltatásárak. A vendégre azonban a voucherben, vagy megerősítésben kapott ár vonatkozik. A voucheren szereplő árak és szolgáltatások képezik a szerződés feltételeit. A szállásadó Vis Major esetén jogosult az általa megadott feltételeket megváltoztatni.
A honlapon feltüntetett áraink az Idegenforgalmi adót nem tartalmazzák. Ennek összege a helyszínen fizetendő (400 Ft/fő/éj).
A “Nem-visszatérítendő” kondíciók foglalása esetén a szállás díjának 100%-a előre fizetendő. Bankkártya garancia megadása esetén a kártyát előre nem terheljük meg, viszont lemondás vagy meg nem jelenés esetén a szálloda a szállás díjának 100%-ára jogosult megterhelni a megadott kártyát és a Vendég részére számlát küldeni.
További kondícióknál az előlegfizetés egyeztetés tárgya. A szálloda jogosult előlegfizetést kérni kiemelt dátumokon, illetve magas foglaltság esetén.
Hitelkártya garanciaként megadott kártyát a szálloda kizárólag kötbér (késői lemondás, meg nem jelenés) szükségessége esetén terheli meg a foglalás során elfogadott feltételek szerint.
Banki átutalás esetén a közlemény rovatban kérjük, tüntessék fel a foglalási számot, számlázási nevet és címet, hogy a pénzügyi teljesítést követően kiállíthassuk az előlegszámlát. Foglalási szám nélkül nem tudjuk az előleget a foglaláshoz csatolni, ezért megkérjük kedves Vendégeinket, hogy erre fokozottan figyeljenek!
Fizetési- és lemondási feltételek
1. Megrendelés
1.1 Munkatársunk írásban vagy telefonban adott árajánlatára a vendég részéről írásbeli megrendelés szükséges. Ezzel a megrendelővel a vendég elfogadja a szálloda fizetési és lemondási feltételeit valamint az Általános Szerződés Feltételeket. A megrendelőnek tartalmaznia kell az érkezés, távozás dátumát, vendégek nevét és gyermekek esetén a születési dátumukat. Munkatársaink a megrendelő alapján véglegesítik a foglalást, és erről visszaigazolást készítenek.
2. Megrendelés lemondása
2.1 A megrendelés lemondását minden esetben írásban kell jelezni.
2.2 Az érkezés előtti 30. napig a foglalás kötbérfizetési kötelezettség nélkül lemondható.
2.3 Érkezés előtti 29. naptól a 15. napig: a befizetett foglaló szállodai értékutalványra váltható, ami a kiállítástól számított 1 éven belül felhasználható. Az utalvány kiállításáért a befizetett foglalóból 5.000 Ft kezelési költséget levonunk. Amennyiben a megrendelő nem tart igényt utalványra, a befizetett foglaló 90%-a kötbérként kerül felszámolásra.
2.4 Érkezés előtti 14. naptól az érkezést megelőző napig történő lemondás esetén a befizetett foglaló teljes összege kötbérként felszámolásra kerül.
2.5 Ha a lemondás az érkezés napján történik, vagy a vendég a visszaigazolt tartózkodási időn belül egy későbbi napon érkezik meg vagy korábban távozik, köteles a teljes lefoglalt időszakra járó visszaigazolt összeg 100%-át megfizetni.
2.6 Ha a Vendég a szállás-szolgáltatások igénybevételét foglalófizetéssel, hitelkártya garanciával, vagy más Szerződésben foglalt módon biztosította, és az érkezési napon helyi idő szerint 18:00 óráig nem érkezik meg, vagy nem jelzi előre, hogy ennél későbbi időpontban érkezik, a Szálloda a Szerződésben meghatározott mértékű kötbérként érvényesít. Ebben az esetben a szállást a Vendég részére az érkezési napot követő nap 10:00 óráig fenntartja, majd ezt követően a Szolgáltató szolgáltatási kötelezettsége megszűnik.
2.7 Váratlan helyzetek (betegség, baleset, családi esemény, kedvezőtlen időjárási viszonyok, közlekedési akadályok, stb.) felléphetnek utazás előtt és alatt, ezért a foglalás rögzítése napján javasoljuk útlemondási biztosítás megkötését.
2.8 Egyedi és akciós ajánlatok esetében lemondási feltételek az ajánlatban szereplő feltétek szerint alakulnak.
2.9 A lefoglalt, de a Vendég szállodában való tartózkodása alatt igénybe nem vett, illetve módosított szolgáltatások (szállás, étkezés, kezelések, stb.) pénzbeli visszatérítésére nincs lehetőség.
2.10 A Szolgáltató speciális kondíciókhoz kötött termékeinek foglalása, csoportos utazás, vagy rendezvények esetén, a fentiektől eltérő, egyedi Szerződésben rögzített feltételeket állapíthat meg.
3. Megrendelés módosítása
3.1 A foglalás módosítását minden esetben írásban kell jelezni.
3.2 Már véglegesített és visszaigazolt foglalás más dátumra történő áthelyezésére, a létszám vagy a szobatípus módosítására az aktuálisan érvényben lévő árak és a szabad kapacitás függvényében az alábbi díjak megfizetése mellett van lehetőség:
Érkezés előtti 15. napig 10.000 Ft/alkalom.
Érkezés előtt 14. naptól a 2. napig a foglalás végösszegének 10%-a, de min. 20.000 Ft/alkalom.
Érkezés előtti napon vagy az érkezés napján a befizetett foglaló teljes összege módosítási költségként kerül felszámolásra
3.3 Módosítás esetén a befizetett foglaló (módosítás felszámolása esetén a fennmaradó összeg) maximum 6 hónapon belül használható fel.
3.4 A lefoglalt, de a Vendég szállodában való tartózkodása alatt igénybe nem vett, illetve módosított szolgáltatások (szállás, étkezés, kezelések, stb.) pénzbeli visszatérítésére nincs lehetőség.
3.5 Egyedi és akciós ajánlatok esetében az ajánlatban szereplő módosítási feltételek az irányadóak.
4. Érvényesség
Az Általános Szerződési Feltételek a foglalás és a voucher elválaszthatatlan részét képezik.